Consiliul Raional Сălărași

PAGINA OFICIALĂ

La data de 06 decembrie 2019 în sala de ședință a consiliului raional  Călărași a fost lansat proiectul ,,Împreună suntem mai puternici – prin participare şi parteneriat în procesul de dezvoltare locală Finanțat de Reprezentanța Fundației Konrad Adenauer în Republica Moldova ( reperezentată de Anna Severin ), reprezentanta partener:  Asociația pentru Politica Externă, APE.

Proiectul are drept scop creșterea gradului de implicare a cetățenilor și structurilor societății civile locale din raionul Călărași în procesul decizional prin evaluarea și monitorizarea implementării Strategiilor de dezvoltare socio-economică a comunităților. Printre activitățile de bază a proiectului vor fi instruirea reprezentanților din societate civilă și administrație publică locală de nivelul I și II în ”Monitorizarea și evaluarea documentelor de politici elaborate”, Ședințe de mentorat pentru reprezentanții societății civile și administrației publice locale în procesul de elaborare a Rapoartelor de evaluare și monitorizare a Strategiilor de dezvoltare socio-economică ; Organizarea și desfășurarea consultărilor publice ce vor viza subiecte de dezvoltare locală. La fel în cadrul proiectului este preconizat elaborarea unui Ghid metodologic privind evaluarea implementării Strategiilor de dezvoltare socio-economică, actualizarea Strategiei raionului Călărași și elaborarea a 3 Rapoarte de evaluare și monitorizare a Strategiilor.

Reprezentanții administrației publice locale din raionul Călărași, prezenți la ședință au salutat idea proiectul și  sunt dispuși pentru colaborare: „Mă bucur de acest proiect  lansat, căci  satul Nișcani are nevoie de o analiză a strategiei de dezvoltare locală pentru a revitaliza comunitatea și a oferi un trai mai bun locuitorilor, este o inițiativă bună”, consideră  Petru Sorici, Primarul satului Nișcani raionul Călărași. La rândul său, Managerul proiectului – Valeriu Gorincioi a menționat faptul că evaluarea și monitorizarea documentelor de politici publice constituie un element indispensabil în cadrul elaborării politicilor publice și că datorită proiectului se va depune efortul necesar ca primariile să-și analizeze și să planifice corect strategiile de dezvoltare locală.

Pentru mai multe informații, contactați asistentul proiectului, Cristina Smolenschi: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.  sau la numărul de telefon: +373 79 400 589.

Căutare pe site

Calendar

Iulie 2024
Lu Ma Mi Jo Vi Sa Du
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31 1 2 3 4

Vizitatori

Azi 262

Ieri 102

Săptămînă 593

Lună 2235

Total 287250

Raionul Călărași în imagini

Consiliul raional Călărași © 2014. Toate drepturile rezervate.
or.Călărași, str. Biruinței 1, e-mail:consiliu@calarasi.md