Consiliul Raional Сălărași

PAGINA OFICIALĂ

Astăzi, 03.07.2024, a avut loc ședința a doua a Consiliului teritorial pentru protecția drepturilor copilului, în care s-au pus în discuție următoarele chestiuni:
1. Orientarea profesională a absolvenților aflați sub tutelă / curatelă, asistență parentală profesionistă și din familiile aflate în situație de risc.
Raportori: Direcția Ocuparea Forței de Muncă, Direcția Învățământ, Tineret și Sport, Structura Teritorială de Asistență Socială
2. Siguranța online a copiilor. Implicarea factorilor de decizie în monitorizarea acestora. Raportori: Inspectoratul de Poliție Călărași, Procuratura Călărași, Direcția Învățământ, Tineret și Sport, Centrul prietenos tinerilor ,,Vita Longa”, Biroul de probațiune.
3. Fenomenul delincvenței juvenile și realizarea activităților în domeniul securității și siguranței copiilor.
Raportori: Inspectoratul de Poliție Călărași, Procuratura Călărași, Biroul de probațiune, Structura Teritorială de Asistență Socială
În urma prezentării stării de lucruri, a adresării întrebărilor de clarificare, a sugestiilor făcute de îmbunătățire a anumitor situații, Consiliului teritorial pentru protecția drepturilor copilului a votat, în unanimitate, următoarea decizie:
1. 1) Popularizarea serviciilor și a măsurilor de orientare profesională de către DOFM, pentru încadrarea în câmpul muncii a unui număr mai mare de beneficiari.
2) Intensificarea colaborării DOFM cu APL de nivelul 1, pentru identificarea persoanelor neangajate, cu scopul încadrării lor în câmpul muncii.
3) STAS va monitoriza finalizarea studiilor de către beneficiarii și după 18 ani.
4) Cooperarea instituțiilor de învățământ pentru participarea la diverse proiecte de orientare profesională și activitate antreprenorială a pedagogilor și a elevilor.
2. 1) Inspectoratul de Poliție Călărași, în colaborarea cu STAS, în cadrul campaniei de informare a echipelor multidisciplinare, va aborda și subiectul siguranței online.
2) Pedagogii, diriginții, din instituțiile de învățământ, vor organiza adunări cu părinții în care vor aborda tema siguranței online, inclusiv a folosirii programei de controlul parental.
3) Toate structurile desconcentrate vor respecta legislația privind protecția datelor cu caracter personal.
3. 1) Conlucrarea intersectorială eficientă, întru prevenirea delincvenței juvenile și a referirii cazurilor atestate.
2) APL de nivelul 1 va sesiza organele abilitate despre cazurile de delincvență juvenilă sau / și a copiilor victime supuse diverselor forme de violență, cu scopul acordării protecției necesare.
3) Reprezentanții legali ai minorilor cu comportament deviant vor apela la ajutorul Biroului de probațiune pentru asistarea la nivel presentențial și sentențial.
4) Biroul de probațiune, împreună cu alte structuri desconcentrate, în colaborare cu ONG -uri va sensibiliza societatea civilă, întru prevenirea delincvenței juvenile.

Căutare pe site

Calendar

Iulie 2024
Lu Ma Mi Jo Vi Sa Du
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31 1 2 3 4

Vizitatori

Azi 14

Ieri 102

Săptămînă 345

Lună 1987

Total 287002

Raionul Călărași în imagini

Consiliul raional Călărași © 2014. Toate drepturile rezervate.
or.Călărași, str. Biruinței 1, e-mail:consiliu@calarasi.md