Consiliul Raional Сălărași

PAGINA OFICIALĂ

În data de 09 octombrie 2019, A.O. ”Centrul pentru Copilărie, Familie și Adolescență ”PRODOCS”” în parteneriat cu Direcția Asistență Socială și Protecția Familiei din orașul Călărăși, au organizat evenimentul cu genericul „Parteneriate sociale pentru incluziunea copiilor din familii vulnerabile ".

Evenimentul face parte din cadrul proiectului „Incluziunea socio- școlară a copiilor din familii vulnerabile în sistemul educațional", finanțat de Fundația Pestalozzi din Elveția. Discuțiile au fost moderate de către  dna Svetlana Chifa, specialist lobby și advocacy în cadrul proiectului.

La eveniment au participat reprezentanții Direcției Asistență Socială și Protecția Familiei din or. Călărăși, ai Direcției Învățământ, Tineret și Sport din or. Călărași, conducerea Liceului Teoretic ”Vasile Alecsandri” din or. Călărași, precum și reprezentanții Centrului de plasament ”Epitrop”.

În cadrul sesiunii au fost discutate rezultatele activităților desfășurate în cadrul proiectului și impactul acestora asupra incluziunii socio-școlare a copiilor aflați în Centrul de plasament ”Epitrop”, acțiunile întreprinse pentru asigurarea parteneriatului în scopul creării unui mediu incluziv pentru copii aflați în situație vulnerabilă, perspectivele și sustenabilitatea proiectului.

Participanții au menționat faptul că rezultatele pozitive în incluziunea copiilor din situație vulnerabilă implicați în proiect s-au resimțit imediat, accentul fiind pus pe abordarea individuală a fiecărui copil în parte.

Atât copii, cât și profesorii au simțit un suport real din partea echipei proiectului. Activitățile de socializare și sensibilizare organizate cu colegii și părinții acestora,  sesiunile de mentorat destinate cadrelor didactice și personalului Centrului de plasament au contribuit la fortificarea mediului incluziv creat pentru copii.

Totuși, s-a menționat faptul că  este necesară o continuare a eforturilor tuturor actorilor pe parcursul anilor viitori pentru ca impactul activităților din proiect să fie pe termen lung.

Prin intermediul acestor evenimente, se propune consolidarea parteneriatului în scopul creării unui mediu incluziv pentru copii aflați în situație vulnerabilă și crearea unei platforme de discuții și identificare a soluțiilor.

Proiectul „Incluziunea socio- școlară a copiilor din familii vulnerabile în sistemul educațional"  este implementat în perioada 2017 – 2019, în 6 localități din Republica Moldova (Călărași, Anenii Noi, Hîncești, Telenești, Ștefan-Vodă, Drochia).

Detalii suplimentare privind proiect le puteți accesa pe pagina web www.prodocs.mdsau la numărul de telefon +373 6938002.

Căutare pe site

Calendar

Iulie 2024
Lu Ma Mi Jo Vi Sa Du
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31 1 2 3 4

Vizitatori

Azi 280

Ieri 102

Săptămînă 611

Lună 2253

Total 287268

Raionul Călărași în imagini

Consiliul raional Călărași © 2014. Toate drepturile rezervate.
or.Călărași, str. Biruinței 1, e-mail:consiliu@calarasi.md