Consiliul Raional Сălărași

PAGINA OFICIALĂ

Datorită Acordului de Înfrățire între Consiliul raional Călărași și Primăria or. Buhl, precum și a bunei implementări în comun a proiectului din domeniul protecției civile în raionul Călărași, în perioada 15-18 aprilie, reprezentanții Primăriei Buhl din Germania, în frunte cu președintele raionului Rastatt –Dl Jürgen Bäuerle și primarul or. Buhl – Dl Hubert Schnurr, reprezentanții Postului de Pompieri din or. Buhl, în frunte cu șeful Secției situații excepționale Buhl – Dl Günter Duβmann, au venit într-o vizită de lucru în raionul Călărași. Colaboratorul primăriei Buhl –Dl Johann Schmidt, a asigurat traducerea din limba germană.

În cadrul vizitei,  reprezentanții autorității partenere au adus și repartizat echipamente, utilaje, precum și alte bunuri, după cum urmează:

  • Din cadrul proiectului ,,Îmbunătățirea protecției civile în raionul Călărași prin consolidarea echipelor de pompieri voluntari din comunele Onișcani și Sipoteni”, proiect cu o valoare de 47 mii euro, în comunele Sipoteni și Onișcani - posturile de pompieri voluntari au fost dotate completamente cu echipamente și utilajele necesare pentru îmbunătățirea protecției civile. Cele 2 comune au fost selectate de către Consiliul raional Călărași în cadrul proiectului, întru facilitarea accesului și îmbunătățirea serviciilor de protecție civilă existente în raion.

Totodată, pentru postul de pompieri voluntari din comuna Sipoteni a fost donat cu o autospecială.

  • Centrului pentru reintegrare a tinerilor EPITROP i-a fost donat echipament pentru sport, o masă de ping-pong, iar beneficiarilor centrului le-au fost oferite în dar ghiozdane și rechizite școlare.
  • Azilul pentru persoane vârstnice și persoane în etate din Călărași, a fost dotat cu 5 frigideremari și unul mic, 1 aragaz.

De asemenea, la data de 16.04.2018, în cadrul Consiliului raional Călărași a avut loc atelierul de lucru privind progresul implementării proiectului ,,Îmbunătățirea protecției civile în raionul Călărași prin consolidarea echipelor de pompieri voluntari din comunele Onișcani și Sipoteni”, unde au fost discutate detaliile privind etapele implementării proiectului, procesul de monitorizarea și durabilitatea acestuia. Astfel, fiind create perspectivele unor noi colaborări comune ulterioare pe alte domenii, precum, dezvoltarea Azilului PVPD și a Centrului EPITROP.

La 17.04.2018, reprezentanții Consiliului raional Călărași însoțiți de delegația din Germania au avut o ședință cu exponenții Congresului Autorităților Publice Locale(CALM), în cadrul căreia a fost discutată posibilitatea extinderii relațiilor de parteneriat și transmiterea bunelor practici altor APL-uri din Republica Moldova. De asemenea, au fost stabilite detaliile privind unei viitoare colaborări între CALM și Asociația Autorităților Locale din Germania, pentru a implementa și alte proiecte în comun.

În acest context le MULȚUMIM colegilor noștri din Germania pentru colaborare și suportul acordat!

Căutare pe site

Calendar

Iulie 2024
Lu Ma Mi Jo Vi Sa Du
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31 1 2 3 4

Vizitatori

Azi 259

Ieri 102

Săptămînă 590

Lună 2232

Total 287247

Raionul Călărași în imagini

Consiliul raional Călărași © 2014. Toate drepturile rezervate.
or.Călărași, str. Biruinței 1, e-mail:consiliu@calarasi.md