Consiliul Raional Сălărași

PAGINA OFICIALĂ

Serviciul Fiscal de Stat respectuos aminteşte tuturor contribuabililor – subiecți ai impunerii cu impozitul pe bunurile imobiliare la 15 octombrie expiră termenul de achitare a impozitului respectiv, care se achită în mărime de ½ pentru perioada fiscală a anului 2018. Prima parte urma să fie achitată până la 15 august curent.

 În contextul conformării benevole, venim către contribuabilii care nu au reuşit să achite impozitul pentru bunurile imobiliare și/sau impozitul funciar, cu apelul de a-şi onora obligaţiile fiscale nu mai târziu de 15 octombrie curent.

Persoanelor care nu vor achita în termen acest impozit, li se va calcula penalitate pentru fiecare zi de întârziere (0,0329 % din suma impozitului pe bunurile imobiliare neachitat).

Pentru informații suplimentare, urmează să vă adresați serviciilor de colectare a impozitelor și taxelor locale din componența primăriei în raza căreia este amplasat bunul imobil sau la numărul 0244 22065 (Direcția deservire fiscală Călărași)

Totodată, reamintim prevederile art. 277 din Codul fiscal:
Subiecţii impunerii
(1) Subiecţi ai impunerii sunt persoanele juridice şi persoanele fizice rezidenţi şi nerezidenţi ai Republicii Moldova:
a) proprietarii bunurilor imobiliare de pe teritoriul Republicii Moldova;
b) arendaşii care arendează un bun imobiliar agricol proprietate privată, dacă contractul de arendă nu prevede altfel;
c) deţinătorii drepturilor patrimoniale (drepturilor de posesie, de gestiune şi/sau de folosinţă) asupra bunurilor imobiliare proprietate publică de pe teritoriul Republicii Moldova;
d) arendaşii sau locatarii bunurilor imobiliare ale autorităţilor publice şi ale instituţiilor finanţate de la bugetele de toate nivelurile;
e) locatarii bunurilor imobiliare – în cazul contractului de leasing financiar;
f) arendaşii sau locatarii bunurilor imobiliare proprietate privată a nerezidenţilor Republicii Moldova, dacă contractul de arendă/locaţiune nu prevede altfel.

(2) Faptul că persoanele specificate la alin.(1) nu deţin un document ce ar atesta dreptul de proprietate asupra bunurilor imobiliare, precum şi faptul neexecutării obligaţiei de înregistrare a drepturilor patrimoniale prevăzute de legislaţie nu pot constitui temei pentru nerecunoaşterea acestor persoane în calitate de subiecţi ai impunerii privind bunurile imobiliare respective, în cazul în care aceste persoane exercită, de fapt, dreptul de posesie, de folosinţă şi/sau de dispoziţie asupra acestor bunuri.
(3) În cazul în care bunurile imobiliare se află în proprietate (în folosinţă) comună în diviziune a mai multor persoane, subiect al impunerii este considerată fiecare dintre aceste persoane, în cota-parte care îi revine.
(4) În cazul în care bunurile imobiliare se află în proprietate comună în devălmăşie, subiect al impunerii este considerată, în baza acordului comun, unul din proprietari (coproprietari). În acest caz toţi proprietarii (coproprietarii) poartă o răspundere solidară pentru îndeplinirea obligaţiilor fiscale.

 

Căutare pe site

Calendar

Iulie 2024
Lu Ma Mi Jo Vi Sa Du
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31 1 2 3 4

Vizitatori

Azi 304

Ieri 102

Săptămînă 635

Lună 2277

Total 287292

Raionul Călărași în imagini

Consiliul raional Călărași © 2014. Toate drepturile rezervate.
or.Călărași, str. Biruinței 1, e-mail:consiliu@calarasi.md