Consiliul raional Сălărași

PAGINA OFICIALĂ

Serviciul Asistenţă Parentală Profesionistă din cadrul Direcţiei Asistenţă Socială şi Protecţie a Familiei Călăraşi a desfăşurat la data de 26.06.2017 seminarul instructiv metodic cu tematica „Aspecte cheie privind creşterea şi dezvoltarea copiilor cu dizabilităţi”.

 

 Invitată la seminar  a fost d. Cuza Elena, medic-internist Centrul Prietenos Tinerilor „VitaLonga” care a prezentat informaţia privind abordarea medicală şi socială a dizabilităţii. Nu puteau fi omise şi domeniile de dezvoltare a capacităţilor adaptive la persoanele cu dizabilităţi: comunicare, autodeservire, accesarea serviciilor comunitare, orientarea în mediul înconjurător, sănătatea şi securitatea personală, etc. Un aspect important în activitatea  asistenţilor  parentali profesioniști   reprezintă principiile de lucru cu copii cu dizabilităţi: tratarea fiecărui copil cu maximum responsabilitate, atitudinea în raport de vârsta, susţinerea indiferent de gravitatea problemelor.

O temă destul de actuală şi importantă pentru o bună funcţionare a unui serviciu ce vizează creşterea copiilor, cu atât mai mult că „fiecare copil este unic şi valoros”.

 

Căutare pe site

DOR
Loading feeds...

Custom Logo Design


Vizitatori

Azi 6

Ieri 154

Săptămînă 879

Lună 2571

Total 79651

Raionul Călărași în imagini

Consiliul raional Călărași © 2014. Toate drepturile rezervate.
or.Călărași, str. Biruinței 1, e-mail:consiliu@calarasi.md