Consiliul raional Сălărași

PAGINA OFICIALĂ

             Cu 70 de ani în urmă, adică în 1947, în miraculoasa inimă a codrilor călărășeni, s-a născut o pasăre măiastră cu numele  autentic  ”Ciobănaș”. Înfințată  de către lucrătorul emerit al culturii,  Grigore Duvidzon, care a condus acest colectiv pînă în anul 1985. Din  anul1962 orchestrei i se oferă titlul onorific de colectiv ”model”.

   De-a lungul anilor  ”Ciobănașul” întreprinde un șir de turnee prin diferite orașe și țări, evoluția lor fiind  apreciată cu medalii și diplome de cel mai înal grad, devine  laureată a  diverselor manifestări culturale, cu mai mulți  soliști profesioniști,  cum ar fi: Valentina Cojocaru, Vadim Gheorghelaș,  Daria Radu, Gheorghe Ceremuș, Sofia Vicoveanca ...

         Dintotdeauna „Ciobănașul”  s-a mîndrit și se mîndrește  cu participanții săi,  oameni de diferite  vîrste și profesii, dar pe care îi întrunește marea dragoste față de folclor,  dorința de a contribui la crearea bunei dispoziții a ascultătorilor, de a păstra și transmite generațiilor în creștere valorile autentice ale neamului nostru.

Consiliul raional, Direcția Cultură și Turism Călărași invită toți admiratorii muzicii populare la Concertul  aniversar al orchestrei de muzică populară „Ciobănaș” .

Festivitatea se va desfășura în Casa raională de Cultură Călărași, vineri, 07 aprilie 2017, ora 17.00.

Intarea este  liberă.

Vă așteptăm cu mare drag!

Căutare pe site

Loading feeds...

Custom Logo Design


Vizitatori

Azi 38

Ieri 112

Săptămînă 462

Lună 1992

Total 116987

Raionul Călărași în imagini

Consiliul raional Călărași © 2014. Toate drepturile rezervate.
or.Călărași, str. Biruinței 1, e-mail:consiliu@calarasi.md