Consiliul Raional Сălărași

PAGINA OFICIALĂ

Poliția atenționează cetățenii despre câteva acțiuni de estorcare de bani și înșelăciune a populației.
? Una dintre ele se referă la apeluri telefonice, prin care se încearcă obținerea resurselor financiare prin crearea unor istorii false precum că ruda persoanei apelate ar fi reținută, după implicarea într-un accident rutier. Pentru eliberarea acesteia sunt cerute sume mari de bani.
? Un alt caz de estorcare de bani este cel prin email-uri, prin care “pretinși demnitari” solicită sume de bani pentru ca destinatarii să fie favorizați în cauze penale imaginare. Persoanele primesc mesaje pe email despre faptul că expeditorul ar avea în posesie imagini compromițătoare cu tentă sexuală/pornografie în care destinatarul ar fi implicat, iar pe cauza respectivă ar fi o declanșată o cercetare penală. Pentru încetarea investigării iarăși sunt cerute sume de bani.
? Al treilea caz este cel prin care se însușesc bani de pe cardul bancar. Infractorii sparg conturile personale ale persoanelor, după care transmit mesaje din numele acestora prietenilor din listă, cu pretinsul motiv că ar avea nevoie urgentă de bani. Scopul este de a obține numărul cardului bancar, inclusiv și codul CVV, de pe care, ulterior, retrag banii.
❗️ Informăm populația să ignore aceste apeluri și mesaje, să nu acceseze link-uri ale site-urilor pe care nu le cunosc sau par a avea un conținut dubios și să raporteze cazurile la poliție.
Poliția s-a autosesizat și la moment documentează toate faptele infracționale.

Raionul Călărași în imagini

Consiliul raional Călărași © 2014. Toate drepturile rezervate.
or.Călărași, str. Biruinței 1, e-mail:consiliu@calarasi.md