Consiliul Raional Сălărași

PAGINA OFICIALĂ

Duminică, 27.05.2018, a avut loc inaugurarea bustului Domnitorului Ioan Alexandru Cuza, în Aleea Domnitorilor din orașul Călărași. La eveniment au fost prezenți reprezentanții Consiliului Raional Călărași în frunte cu președintele raionului – Sergiu Artene, reprezentanții Consiliului Județean Prahova și Consiliul Județean Gorj, precum și Episcopul Eparhiei Basarabiei de Sud Veniamin Goreanu însoțit de un sobor de preoți.

,,Prin cunoașterea adevărului istoric, ne putem făuri viitorul” a spus Dl Sergiu Artene în discursul său la inaugurarea bustului domnitorului Alexandru Ioan Cuza, de asemenea, a felicitat locuitorii orașului cu Ziua orașului Călărași, a menționat importanța evenimentului și a parteneriatului cu Județele Prahova și Gorj, venind cu mulțumiri în adresa colegilor din România.
Totodată, în cadrul evenimentului au luat cuvînt:
Dna Ludmila Sfîrloagă –vicepreședinte a Consiliului Județean Prahova, cetățean de onoare a orașului Călărași, care a relatat despre istoricul comun și despre aportul adus la Unirea principatelor de către Dna Ecaterina Cotache soția caimacanului.
Dl Gheorghe Nichifor – vicepreședinte Consiliul Județean Gorj, care a relatat despre domnia și reformele lui Alexandru Ioan Cuza, despre lucrul ce trebuie depus în continuare pe Aleea Domnitorilor.
Dl Mircea Cozma – consilierul președintelui Consiliului Județean Prahova inițiatorului Aleei Domnitorilor sub egida căruia au fost donate 2 busturi și stela din Alee, în discursul său a menționat despre cel de-al IV-lea bust ce va fi instalat în 2018 și anume a Regelui Ferdinand I. 
Cu un recital a poeziei ,,Podul din vis” a încîntat publicul poetul Efim Chicu.
De asemenea, în cadrul evenimentului au fost decernate diplome de excelență și volumele ,,Integritorii” din partea Consiliului Județean Prahova Dlui Dumitru Trifan și Dlui Veaceslav Stratan, iar sculptorului Grigore Băț i-a fost înmînată diploma pentru execuția lucrării din partea Consiliului raional Călărași.
Ulterior a urmat serviciul religios oficializat de Episcopul -Veniamin Goreanu. 
Aducem sincere mulțumiri partenerilor noștri pentru receptivitate și aportul adus!

 

Căutare pe site

Calendar

Iulie 2024
Lu Ma Mi Jo Vi Sa Du
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31 1 2 3 4

Vizitatori

Azi 279

Ieri 102

Săptămînă 610

Lună 2252

Total 287267

Raionul Călărași în imagini

Consiliul raional Călărași © 2014. Toate drepturile rezervate.
or.Călărași, str. Biruinței 1, e-mail:consiliu@calarasi.md