Evenimente Compasiune pentru cei căzuţi în războiul SÂNGEROS de pe Nistru.
Stimaţi participanţi ai conflictului armat pentru apărarea integrităţii teritoriale şi independenţei Republicii Moldova,
Comemorarea zilei de 2 martie marchează un episod dureros în istoria naţională, pe care conştiinţa publică şi memoria noastră colectivă nu trebuie să-l ascundă, să-l falsifice, sau să-i diminueze semnificaţiile.
2 martie rămâne cea mai tragică zi din istoria Republicii Moldova. Anume pe 2 martie 1992 a început războiul de pe Nistru. Deşi anul acesta se împlinesc deja 26 ani de la declanşarea conflictului transnistrean, evenimentele tragice din acele timpuri nu sunt uitate. Militarii păstrează memoria acelui război în sufletele şi în inimile lor.
Patriotismul înaintaşilor constituie o adevărată şcoală a vieţii pentru generaţia tînără, care are acum toate şansele de a prelua ştafeta de edificare a unui stat unitar şi democratic.
Ne închinăm în memoria celor căzuţi pe cîmpul de luptă, iar veteranilor conflictului armat pentru apărarea integrităţii teritoriale şi independenţei R. Moldova le dorim multă sănătate şi succese.
Cu deosebit respect,
Sergiu ARTENE, președintele raionului