Despre unele aspecte de optimizare  a producerii și păstrării strugurilor de masă sa vorbit la seminarul de informare din 08.06.2017 organizat la Călărași de către Asociația Producătorilor și Exportatorilor  Strugurilor din Moldova, Fundația Elvețiană HEКS Moldova și Consiliul raional Călărași.

     Despre procedurile de post-recoltare a strugurilor de masă și metodele de pre-răcire, depozitare frigorifică și păstrare a strugurilor nea  informat  Dl. Iurie Călin -expert, consultant tehnic.

    Au fost organizate prezentări  în plantațiile viticole, operațiile în verde, educarea și formarea butucilor,normarea inițială a recoltei.Analiza situației fitosanitare.protecția plantelor viticole de boli și  dăunători,metode de combatere. Au participat la seminar Dl.Valeriu Cibotari - Șef adjunct al Direcției politici și reglementări în sectorul viticol, MAIA,Dna Larisa Munteanu-Șef adjunct al Direcției siguranța alimentelor Hîncești, Dl. Ungureanu președintele  Asociației Producătorilor de Struguri din Ialoveni,  AE, GȚ din raion.

 

Căutare pe site

Vizitatori

Azi 51

Ieri 70

Săptămînă 207

Lună 1188

Total 191388

Raionul Călărași în imagini

Consiliul raional Călărași © 2014. Toate drepturile rezervate.