Consiliul Raional Сălărași

PAGINA OFICIALĂ

  Astăzi, 2 august 2024, în incinta CR  Călărași, a avut loc sesiunea de informare a producătorilor vitivinicoli din raionul Călărași, organizată de către Oficiul Național al Viei și Vinului, despre necesitatea înscrierii parcelelor viticole și a întreprinderilor de prelucrare a strugurilor în Registrul Vitivinicol. Sesiunea de informare a fost deschisă de către Președintele raionului, domnul Nicolae Draganel, care a menționat necesitatea desfășurării  unor astfel de activități și a prezentat raportorii seminarului.

  Cu un cuvânt de salut a venit și Secretarul de Stat, coordonatorul ramurei vitivinicole, domnul Andrian Digolean, care a menționat necesitatea trecerii parcelelor viticole și a vinăriilor în Registrul vitivinicol, totodată explicând importanța și potențialul de dezvoltare a ramurii date.

  În cadrul sesiunii de informare, domnul Ștefan Iamandii, director ONVV, a vorbit  despre situația vitivinicolă în anul 2024 și perspectivele de dezvoltare a sectorului, menționând necesitatea acordăriiatenției soiurilor autohtone. În continuare, echipa ONVV a prezentat modul de înregistrare a parcelelor viticole, cadrul legal și avantajele creării Registrului menționat pentru viticultorii și vinificatorii locali.

  Cea de-a doua parte a ședinței s-a axat pe problemele legate de hazardurile naturale, care apar din ce în ce mai frecvent în raionul Călărași. Doamna Angela Talambuță, reprezentanta Camerei de Comerț și Industrie, a informat grupul țintă despre particularitățile obținerii avizului de atestare a impedimentului justificator de neexecutare a obligațiilor contractuale.

Raionul Călărași în imagini

Consiliul raional Călărași © 2014. Toate drepturile rezervate.
or.Călărași, str. Biruinței 1, e-mail:consiliu@calarasi.md