Consiliul raional Сălărași

PAGINA OFICIALĂ

Poezia a fost mereu un mijloc de delectare spirituală şi intelectuală, fapt pentru care este considerată încă din antichitate superioară celorlalte genuri literare. De aceea umanitatea a simţit necesitatea de a consacra o zi pentru a marca Ziua Internaţională a Poeziei la data de  21 martie.

Grigore Vieru scria „Nimeni nu ştie mai bine ca inima secretele creierului. Poezia ar fi secretul creierului scăpat din gura inimii.”

În acest context, Biblioteca Publică Raională „Gr. Vieru” Călăraşi, în parteneriat cu Direcţia Cultură şi Turism, Direcţia Învăţământ Tineret şi Sport a organizat vineri, 23 martie 2018, un Concurs de Poezie dedicat Zilei Internaţionale a Poeziei care se celebrează anual.

La eveniment au participat elevii Liceului Teoretic ,,V. Alecsandri” Călărași, Liceului Teoretic ,,M. Sadoveanu” Călărași și Liceului Teoretic ,,M. Eminescu”, c. Sipoteni cu câte  o creaţie proprie,  care au fost apreciaţi de un juriu de specialitate în următoarea componenţă:

  • Efim Chicu – poet, prozator, membru titular al Uniunii Scriitorilor din Moldova (preşedintele juriului).
  • Galina Agafiţa – directorul BPR „Gr. Vieru” Călăraşi.
  • Mihai Doloton – poet, membru titular al Uniunii Ziariştilor Profesionişti din România, membru titular al Uniunii Internaţionale a Oamenilor de Creaţie.

Deși trăim într-o lume din ce în ce mai puțin sensibilă la frumusețea din jur, mult mai puțin atentă la valorile spirituale și sufletești, elevii – participanți au abordat  în poezia lor diverse tematici ca: patria , mama, natura, dragostea, limba. Accentul  a căzut pe expresivitate și scopul a fost de a exprima frumosul. Frumosul din jur transpus estetic, pentru a reda realitatea filtrată de imaginație în forme plastice menite să ne sensibilizeze și să ne înalțe spiritual. Poezii bogate în imagini artistice și în figuri de stil.

După recital, cei mai buni tineri condeieri au fost menţionaţi cu diplome şi cărţi din partea organizatorului.

Biblioteca Publică Raională „Gr. Vieru” îşi propune să organizeze în fiecare an Concursul  de Poezie pentru a crea o societate cu adevărat superioară, care să scoată la lumină din sufletul său viitori poeţi din cei mai buni, ajungând  apoi să cucerească o lume întreagă prin cuvânt.

 

Căutare pe site

Loading feeds...

Custom Logo Design


Vizitatori

Azi 40

Ieri 90

Săptămînă 130

Lună 1899

Total 137240

Raionul Călărași în imagini

Consiliul raional Călărași © 2014. Toate drepturile rezervate.
or.Călărași, str. Biruinței 1, e-mail:consiliu@calarasi.md