Consiliul raional Сălărași

PAGINA OFICIALĂ

Pe 25 martie 2018, în scuarul domnitorilor, a fost dezvelit bustul marelui domnitor Mihai Viteazul.

Bustul este o donație a Societății Cultural-Istorice "Mihai Viteazul" din județul Prahova, și nu este unica de  acest gen făcută pentru Republica Moldova. 

La eveniment au asistat și oaspeții de onoare din România domnul Bogdan Toader președintele Consiliului județean Prahova și doamna Ludmila Sfîrloagă vicepreședintele Consiliului județean Prahova.

Evenimentul a debutat cu un cuvănt de felicitare din paretea domnului Sergiu Artene președintele Raionului Călărași. Cu urări de bine  a venit și preşedintele CJ Prahova domnul Bogdan Toader , doamna  Ludmila Sfîrloagă vicepreședintele CJ Prahova și doamna Zinaida Tulbu vicepreședintele Raionului Călărași.  

A urmat dezvelirea bustului marelui domnitor în faţa câtorva zeci de călărăşeni. Sergiu Artene, preşedintele Raionului Călăraşi, a mulţumit autorităţilor din Prahova pentru donaţie.Domnul Sergiu  Artene a vorbit despre reunirea celor două state româneşti .

În continuare a fost săvîrșit serviciul divin de către un sobor de preoți .

Sărbătoarea a continuat cu un recital de cîntece  patriotice susținut de cîteva colective model din Raionul Călărași.Colectivul ”Dacii” din satul Vălcineț conducător artistic Ion Sîli ,”Haiducii” satul Meleșeni conducător artistic Anatol Țurcanu și” Plai de dor” satul Pîrjolteni coducător artistic Claudia Lupu.

Evenimentul a luat sfârșit cu o horă a unirii.

 

Căutare pe site

Loading feeds...

Custom Logo Design


Vizitatori

Azi 40

Ieri 90

Săptămînă 130

Lună 1899

Total 137240

Raionul Călărași în imagini

Consiliul raional Călărași © 2014. Toate drepturile rezervate.
or.Călărași, str. Biruinței 1, e-mail:consiliu@calarasi.md