Consiliul raional Сălărași

PAGINA OFICIALĂ

Festivalul „Mărțișor” estea 52-a ediție și este dedicat, în acest an,înscrierii mărțișorului în lista reprezentativă a patrimoniului cultural UNESCO

Casa Raională  de Cultură „Ion Ungureanu” din Călărași  a dat start Festivalului Internațional de muzică”Mărțișor” 2018  care se va desfășura în perioada de 1- 10 martie. Ediția din acest an va cuprinde 3 concerte în care vor evolua colective artistice și soliști din raionul Călărași. Deschiderea a avut loc cu participarea orchestrei de muzică populară” Ciobănaș” conducător Petru Căpitan , ansamblului de dansuri” Codrenii”  și a ansamblului de dansuri” Vălcinețeanca” din satul  Vălcineți conducători Gheorghe Furculița, Igor Filipciuc și Grigore Radu. În cadrul concertului au evoluat solistele Ana Benderschi,Zinica Potrâmbă,Elena Moroz,Mădălina Ursu,Claudia Lupu. La data de 7 martie ora 16 va avea  loc un concert cu elevii școlii de arte „George Enescu” din Călărași cu genericul” Mama mărțișor neprețuit” .10 martie ora 17 va evolua formația „Orfeu” conducător Alexei Chirică și formația „Ember Fire” conducător Eugen Tihonov.

Cu un cuvânt de felicitare  cu ocazia sosirii primăverii in adresa spectatorilor a venit doamna Tulbu Zinaida vicepreședintele raionului Călărași .Festivalul „Mărțișor” a devenit o mare sărbătoare de primăvară a păcii şi prieteniei,a artei multinaţionale,contribuind la îmbogăţirea reciprocă a culturilor naţionale.

Consiliul Raional Călăraşi şi Direcţia Cultură şi Turism au o deosebită plăcere de a invita toţi locuitorii să participe la activităţile cultural-artistice dedicate sărbătorii Mărțișorului.

 

Căutare pe site

Loading feeds...

Custom Logo Design


Vizitatori

Azi 47

Ieri 51

Săptămînă 421

Lună 1516

Total 146875

Raionul Călărași în imagini

Consiliul raional Călărași © 2014. Toate drepturile rezervate.
or.Călărași, str. Biruinței 1, e-mail:consiliu@calarasi.md