Consiliul raional Сălărași

PAGINA OFICIALĂ

   

 La 3-4 noiembrie  curent în incinta Consiliului Raional, Călăraşi, în cadrul proiectului „Prevenirea şi tratamentul diabetului zaharat în Moldova” implementat de către Asociaţia 

 

Obştească HOMECARE  în parteneriat cu Caritas Republica Cehă, prin intermediul Progamului de Cooperare şi Dezvoltare Internaţională, cu suportul financiar al Agenţiei de Dezvoltare din Republica Cehă şi-a desfăşurat lucrările şedinţa de instruire a lucrătorilor sociali în domeniul profilaxiei diabetului zaharat, organizată  de Ministerul Sănătăţii, Muncii şi Protecţiei Sociale, avînd în agenda de lucru mai multe sesiuni precum:  „Responsabilităţile lucrătorului social în raport cu beneficiarul”; „Echipa multidisciplinară”; „Etica profesională a lucrătorului social”(formator Balan Alexandra - şef Serviciul Îngrijire Socială la Domiciliu); „Rolul comunicării în practica lucrătorilor sociali”(formator Munteanu Maria – lector Universitatea de Medicină „N. Testimeţeanu”); „Diabetul zaharat ca un mod deosebit de viaţă. Rolul lucrătorului social în realizarea tratamentului. Îngrijirea pacienţilor cu diabet zaharat în condiţii de domiciliu.”(formator Viorica Corjan – medic – endocrinolog a Spitalului Raional Călăraşi, preşedinta  Asociaţiei Obşteşti a Diabeticilor din Călăraşi).

 

   La şedinţă au participat 25 lucrătorii sociali din satele raionului Călăraşi.

   Scopul şedinţei a fost  să consolideze cunoştinţele despre diabetul zaharat, şi  despre responsabilităţile lucrătorului social în raport cu beneficiarul care duce un mod deosebit de viaţă, suferind de aşa o maladie, iar obiectivul ţintă – „Persoanele vîrstnice cu diabet zaharat trebuie să poată trăi în demnitate şi în siguranţă, neafectate de rele tratamente fizice sau mintale. Trebuie să primească un tratament demn indiferent de vîrstă, sex, apartenenţă etnică.”

    În cadrul şedinţei au avut loc ateliere de lucru, care le-asolicitat lucrătorilor sociali  realizarea unui schimb de opinii, informații, experiență cu privire la îngrijirea pacienţilor cu diabet zaharat în condiţii de domiciliu.

    Echipa de lucrători sociali aduce sincere mulţumiri organizatorilor şi formatorilor acestui curs de instruire. 

 

Căutare pe site

Loading feeds...

Custom Logo Design


Vizitatori

Azi 84

Ieri 84

Săptămînă 168

Lună 827

Total 129420

Raionul Călărași în imagini

Consiliul raional Călărași © 2014. Toate drepturile rezervate.
or.Călărași, str. Biruinței 1, e-mail:consiliu@calarasi.md