Consiliul raional Сălărași

PAGINA OFICIALĂ

        

Duminică, 1 octombrie 2017, la biblioteca raională ”Grigore Vieru”, în contextul Zilei Internaționale a Persoanelor în Etate, s-a desfășurat ședința persoanelor în etate care au activat în domeniul educației, sănătății, asistenței sociale și cultură. Activitatea a fost organizată la inițiativa președintelui raionului Călărași, dl Sergiu Artene cu participarea Direcției Învățământ, Tineret și Sport, Direcției Cultură și Direcției Asistență Socială și Protecția Familiei.

 

         În luarea sa de cuvânt domnul președinte al raionului a mulțumit în persoana celor prezenți tuturor persoanelor în etate pentru contribuția lor la dezvoltarea și prosperarea raionului. Cu mesaje de recunoștință și respect față de înțelepciunea și experiența persoanelor în etate , urări de sănătate, bunăstare și curaj au venit vicepreședinții raionului, dna Zinaida Bădărău și dl Vasile Timofte, șeful DASPF dl Tudor Enachi.

         Cei prezenți la activitate s-au împărtășit cu amintirile, au venit cu sfaturi pentru noile generații. Cu mult drag au fost ascultate poeziile din creația proprie a dnei Ana Potrîmbă, profesor  gimnaziul ”Ion Creangă” din orașul Călărași. Dna Lidia Grecu, profesoară de fizică, gimnaziul ”Grigore Vieru” din satul Vălcineț a impresionat publicul cu snoavele și fabulele din creația proprie pline de înțelepciune și învățăminte pentru contemporaneitate.

Activitatea s-a desfășurat în ambianța romanțelor și cântecelor de odinioară interpretate de dna Emilia Cociurcă, profesoară, Colegiul Pedagogic ”Alexandru cel Bun”, dna Elena Moroz, angajat al Direcției Cultură sub acompaniamentul dlui Zdragoș Mihai, profesor, Colegiul Pedagogic ”Alexandru cel Bun” și Mihai Lozovan, angajat al Direcției Cultură.

         Către Ziua Internațională a Persoanelor în Etate de Guvernul Republicii Moldova prin intermediul Fondului Republican de Susținere Socială a  Populației pentru susținerea materială a persoanelor în etate și pentru depășirea situațiilor de vulnerabilitate au fost repartizați 177,5 mii lei. Prin hotărârea Fondului local de susținere socială a populației din raionul Călărași de ajutor material unic au beneficiat 355 persoane în etate cu vârsta de peste 75 ani și situație materială precară.

Consiliul raional Călărași felicită toate persoanele în etate, dorindu-le multă sănătate, zile însorite, pace în suflet, bunăstare, linişte şi bucurii alături de familie şi cei dragi!

 

Căutare pe site

Loading feeds...

Custom Logo Design


Vizitatori

Azi 9

Ieri 81

Săptămînă 297

Lună 1992

Total 123277

Raionul Călărași în imagini

Consiliul raional Călărași © 2014. Toate drepturile rezervate.
or.Călărași, str. Biruinței 1, e-mail:consiliu@calarasi.md