Consiliul raional Сălărași

PAGINA OFICIALĂ

În  urma Tratatului de la Versailles,țările beligerante în primul război mondial s-au obligat să întrețină mormintele ostașilor îngropați pe teritoriile statelor respective, precum și a monumentelor comemorative de război dedicate acestora. România a devenit prima țară care îi comemorează în aceeași zi pe eroii străini și pe cei români,

 astfel Ziua Eroilor devenind o sărbătoare națională a tuturor românilor care comemorează pe cei care au murit în timp ce serveau în forțele armate, ostaşii şi luptătorii români din toate timpurile, din toate locurile, jertfiţi pe câmpurile de luptă, în lagăre, în închisori, pentru apărarea patriei, a credinţei strămoşeşti, pentru întregirea neamului, libertatea şi demnitatea poporului român.

Este lesne de stabilit legătura dintre Înălțarea Domnului cu trupul la Cer și eroi. Este o relație duhovnicească, fiindcă nouă, românilor, ni s-a rânduit să ne ridicăm, să ne înălțăm ca neam prin jertfă, cunoscând în existența bimilenară nenumărate răstigniri, dar și minunate învieri. Fără cinstirea eroilor, amintirile neamului se șterg, peste tradițiile multiseculare se așterne uitarea, iar sub ochii noștri nu rămâne decât cadavrul unui popor, alături de mormântul unei patrii.

Cinstirea memoriei celor care s-au jertfit pentru Neam și Tară, protejarea mormintelor Eroilor, sunt datorii sacre ale statului şi ale fiecărui cetăţean. La Călărași această zi a fost comemorată la Cimitirul Eroilor de un sobor de preoți, cu participarea președintelui raionului reprezentanților APL, enoriași, cetățeni din raioanele Călărași, Nisporeni, a oaspeților din România.

 
 
 

Căutare pe site

Loading feeds...

Custom Logo Design


Vizitatori

Azi 68

Ieri 115

Săptămînă 68

Lună 2702

Total 93796

Raionul Călărași în imagini

Consiliul raional Călărași © 2014. Toate drepturile rezervate.
or.Călărași, str. Biruinței 1, e-mail:consiliu@calarasi.md