Consiliul raional Сălărași

PAGINA OFICIALĂ

Iniţiată de Ministerul Culturii şi Comunicării din Franţa, patronată de Consiliul Europei, de UNESCO şi de Consiliul Internaţional al Muzeelor, Noaptea Muzeelor are loc în noaptea dintre 20 şi 21 mai. Este un eveniment european desfăşurat la nivel internaţional, aflat anul acesta la a 13-a ediţie.

 În anul curent, R Moldova a  sărbătorit Ziua Internațională a Muzeelor, sub genericul „Muzee şi istorii dureroase: descrie nedescrisul în muzee”tradiţional la 18 mai. Pandantul nocturn al evenimentului - Noaptea Europeană a Muzeelor, s-a desfăşurat în data de 20 mai.

Programul de activităţi organizate de către instituţiile muzeale din raionul nostru au  fost vaste și diverse, cu intrare liberă.  Direcţia Cultură și Turism Călărașievidențiază munca tuturor colaborator muzeelor locale, și, mai ales,  Muzeului   Casa Părinteasca  din s. Palanca unde au fost lansăride carte, expoziții tematice, spectacol tematic  de copii. S-a desfășurat și ediția a treia  a serii de romanțe,  a fost un mic târg al meșterilor populari  si  a deliciilor  palancene  propuse de gospodinele satului.

Muzeul de Istorie și Etnografie din or. Călărași a propus publicului un vast și divers program care a inclus: expoziții de fotografii „În memoria celor căzuți”; amintiri  și memorii cu foști deportați. Pentru copii au fost organizate jocuri distractive, victoriene, tombole, mini-spectacol folcloric (toate însoțite de cadouri și premii) Noaptea au rulat filme în aer liber...Au fost premiați cei mai activi și fideli donatori ai muzeului.

Căutare pe site

Loading feeds...

Custom Logo Design


Vizitatori

Azi 68

Ieri 115

Săptămînă 68

Lună 2702

Total 93796

Raionul Călărași în imagini

Consiliul raional Călărași © 2014. Toate drepturile rezervate.
or.Călărași, str. Biruinței 1, e-mail:consiliu@calarasi.md