Consiliul raional Сălărași

PAGINA OFICIALĂ

Tradițional, Direcţia Cultură și Turism Călărași a organizat la data de 14 mai 2017 în Casa de cultură a sanatoriul „Codru” din comuna Hîrjauca Festivalului - concurs raional „ Cântecele Credinţei, Speranţei şi Iubirii”. Ediția a XX-a a acestei festivități s-a desfăşurăt în semn de omagiu şi recunoştinţă faţă de faptele de vitejie a celor căzuţi şi celor vii, care au ştiut şă apere libertatea, onoarea, demnitatea naţională şi suveranitatea poporului nostru.

Totodată acest festival contribuie la iniţierea tineretului în frumuseţea de excepţie a cântecelor din anii de război şi cei postbelici ce redau iubirea de ţară, de om, fidelitatea, bărbăția, dârzenia.
La concurs au participat soliști şi ansambluri-vocale (folclorice) liberi la alegerea cântecelor şi limbii de interpretare. Ținem să menționăm contribuția deosebită a neobositei Dna Tataina Popa, care este, pe bună dreptate, un pilon al 
acestui concurs, inițial raional, devenit la moment regional.
Au fost apreciate: respectarea tematicii, măiestria interpretativă, cultura scenică, originalitatea repertoriului. Membrii juriului au avut o sarcină cu adevărat dificilă, deoarece calitatea interpretării, ținuta scenică, repertoriul au fost cu adevărat impresionante.
Totuși, menționăm Ansamblul folcloric de copii „Făurașii” din s. Palanca, (conducător Tatiana Popa), Ansamblul de bărbaţi „ Haiducii” s.Meleşeni (conducător-Anatolie Țurcanu), Ansamblul de bărbaţi „ Dacii” din s. Vălcineț, ansamblul folcloric ”Doruleț” din s.Vorniceni, raionul Strășeni (cond. Pavel Moraru), soliștii- Ionuț Veveriță din s. Bravicea, Ionela Tihon din s. Rădeni, Aliona Gonceariuc din s. Bahusi și mulți alții...
Spectatorii au aplaudat în picioare participanții concursului, iar noi sperăm că această frumoasă tradiție va avea continuitate în fiece an.

 

Căutare pe site

Loading feeds...

Custom Logo Design


Vizitatori

Azi 106

Ieri 133

Săptămînă 1008

Lună 2603

Total 101588

Raionul Călărași în imagini

Consiliul raional Călărași © 2014. Toate drepturile rezervate.
or.Călărași, str. Biruinței 1, e-mail:consiliu@calarasi.md