Consiliul raional Сălărași

PAGINA OFICIALĂ

Ziua de 9 Mai, decenii la rând este sărbătorită de cetăţenii Republicii Moldova. În ultimii ani la 9 Mai, manifestaţii aveau loc atât pentru celebrarea „Zilei Victoriei”, dar şi pentru marcarea „Zilei Europei”. Începând din acest an „Ziua Europei” va fi marcată în mod oficial în Republica Moldova. Este de menţionat că acest lucru nu vine să înlocuiască o sărbătoare cu alta, dar să complementeze importanţa Zilei de 9 MAI, pentru noi din punct de vedere istoric. Începând cu acest an 9 Mai are o semnificaţie  dublă, cu toate că cele două sărbători pe care le marcăm în această zi sunt absolut indispensabile una de alta, mai bine zis, „Ziua Victoriei” a determinat apariţia „Zilei Europei”.

Uniunea Europeană a apărut pentru a pune capăt numărului mare de războaie sângeroase, duse de ţări vecine, care au culminat cu cel de-al doilea Război Mondial.

Astfel, 9MAI este Ziua în care contrapunem:

Pacea - Războiului;

Cooperarea - Confruntărilor;

Libertatea - Totalitarismului;

Egalitatea-discriminării.

            Victoria asupra nazismului în Europa nu a fost zadarnică, ea a fost urmată de 72 de ani de Pace pe Continentul European. Fără Integrarea Europeană a statelor Ziua Victoriei n-ar fi avut sens, pentru că Uniunea Europeană a făscut imposibil războiul pe acest Continent.

            Se zice: „Cine nu-şi cunoaşte trecutul, nu poate să-şi construiască viitorul”.

 

Zinaida Tulbu-Bădărău,

Vicepreşedinte al raionului Călăraşi

Căutare pe site

Loading feeds...

Custom Logo Design


Vizitatori

Azi 106

Ieri 133

Săptămînă 1008

Lună 2603

Total 101588

Raionul Călărași în imagini

Consiliul raional Călărași © 2014. Toate drepturile rezervate.
or.Călărași, str. Biruinței 1, e-mail:consiliu@calarasi.md