Consiliul raional Сălărași

PAGINA OFICIALĂ

Explozia reactorului nuclear de la Cernobîl reprezintă una dintre cele mai grave erori umane ale secolului trecut.

Astăzi, 26 aprilie 2017, ora 08.00 în incinta clădirii Consiliului raional Călăraşi (sala mare de şedinţe), în corespundere cu Hotărârea nr. 80 din 16.02.2017 a Guvernului Republicii Moldova, a fost conferită Crucea comemorativă “Participant la lichidarea consecinţelor catastrofei din 1986 de la Centrala Atomoelectrică Cernobîl”, participanţilor care au fost mobilizaţi la lichidarea consecinţelor avariei.

Acum 31 ani, la 26 aprilie 1986, două explozii au zguduit reactorul 4 al centralei nucleare de la Cernobîl. Accidentul s-a produs în timpul unui test de siguranţă - o procedură greşită a determinat o creştere dramatică a nivelului energetic: învelişul de grafit al reactorului a luat foc, iar produsele fisiunii radioactive au fost aruncate în atmosfera printr-o explozie violentă.

Zeci de mii de oameni au contribuit la lichidarea consecinţelor catastrofei atomoelectrice din Cernobîl dând dovadă de curaj, eroism şi dăruire de sine în scopul lichidării urmărilor avariei.

Efectele pe termen lung ale celui mai grav accident nuclear din secolul XX au lovit mii de oameni şi continuă sa facă victime.

Căutare pe site

Loading feeds...

Custom Logo Design


Vizitatori

Azi 87

Ieri 117

Săptămînă 87

Lună 2578

Total 97701

Raionul Călărași în imagini

Consiliul raional Călărași © 2014. Toate drepturile rezervate.
or.Călărași, str. Biruinței 1, e-mail:consiliu@calarasi.md