Consiliul raional Сălărași

PAGINA OFICIALĂ

 

1.     Activități cu copii din familiile social-vulnerabile

   Lucrând de mult timp cu copii, adolescenții și tinerii din oraș, învățându-i arta Taekwon-do, s-a observat la ei multe nevoi care necesită a fi împlinite, iar una din ele, care este foarte importantă, este dezvoltarea lor ca personalitate.

Astfel, în primăvara anului 2016, după ce am descoperit că în oraș sunt mulți copii care fac parte din familii unde procesul educațional adecvat practic lipsește, Dumnezeu ne-a dat un imbold să lucrăm cu această categoria de copii. În luna septembrie 2016,de comun acord cu DASPF Călărași și Direcția Învățământ Călărași s-au dat start activităților cu copii.

 Scopul:educarea în spirit moral-creștin a copiilor, oameni cu frică de Dumnezeu, cu respect și dragoste pentru cei din jur.

Activități :

 Pentru atingerea scopului, au fost create două grupuri de copii diferențiați ca vârstă,treapta primară și treapta gimnazială. Copii sunt învățați săptămânal Sfintele Scripturi, ghidul lui Dumnezeu pentru fiecare om care dorește să trăiască în ascultare de El.

 S-a ținut cont și de necesitățile vitale, astfel la fiecare ședință se oferă copiilor câte un prânz cald, pe care unii din ei nu și-l pot permite. De asemenea desfășurăm ședințe individuale cu copii și părinții. Se organizează ședințe semestriale cu părinții.

 Rezultate:

Se observă schimbări pozitive în comportamentul copiilor.

 De exemplu, sunt respectuoși față de profesoarele lor, care investesc timp lucrând cu ei voluntar. Au învățat să fie punctuali, astfel la ședințele pe care le desfășurăm practic nu sunt cazuri de întârziere. Copiii cu entuziasm participă la procesul educativ și organizatoric. De fapt, acesta este și scopul ca să-i învățăm să investească în alți oameni, nu vrem să se deprindă doar ca să primească.

Spre exemplu o fetiță din clasa a IX-a, după lecțiile biblice, a manifestat dorința ca să vină și cu grupa mică pentru a ajuta profesoara la lecțiile ce se predau, ajutând pe copiii care întâmpină greutăți la completarea manualului parcurs. De asemenea, ea a dorit să se implice și în organizare, ajutând la aducerea și servirea prânzului.  Băieții sunt cei care duc gunoiul la final de fiecare activitate.

Suntem bucuroși să vedem că unii din ei au rezultate mai bune la învățătură, iar profesorii nu se plâng de comportamentul lor.

 Cel mai tare suntem încurajați să continuăm activitățile, este momentul că copiilor le place să studieze Sfintele Scripturi, înțeleg importanța de a trăi în ascultare de poruncile lui Dumnezeu ,ce aduc doar fericire. Am reușit până la moment să parcurgem cu ei 2 cursuri de studiu biblic: “Creația uimitoare a lui Dumnezeu”, “Avraam-exploratorul curajos”.

2.     Activități pentru bătrânii neajutorați/singuratici.

Localitățile țării noastre din cauza migrației în masă a populației peste hotare,sunt populate în mare majoritate de persoane vârstnice bolnave sau țintuite la pat. Cu această problemă se confruntă și orașul Călărași, de aceea am decis ca la sfârșitul lunii aprilie 2017 să ajutăm bătrânii singuratici și neajutorați.

     Scopul este să aducem mângâiere, comunicare, nădejde și ajutor material.

Se v-a presta serviciul de spălare săptămânală a lingeriei de pat, și mângâiere sufletească prin Cuvântul lui Dumnezeu.

 

Diana Curbet, coordonator de proiecte

 

Căutare pe site

Loading feeds...

Custom Logo Design


Vizitatori

Azi 60

Ieri 126

Săptămînă 60

Lună 2683

Total 101668

Raionul Călărași în imagini

Consiliul raional Călărași © 2014. Toate drepturile rezervate.
or.Călărași, str. Biruinței 1, e-mail:consiliu@calarasi.md