Consiliul raional Сălărași

PAGINA OFICIALĂ

Pentru a onora memoria celor căzuți pentru Neam și Țară,  duminică, 26 martie 2017,  în scuarul Consiliului raional Călărași s-a desfășuratceremonia festivădeinaugurare a monumentului „Eroii neamului”.  Localnicii și oaspeții au venit cu cuvenita recunoștință și au păstrat un moment de reculegere  pentru a elogia mii de eroi: militari și civili (preoți, învățători, profesori, medici, studenti, țărani, muncitori) care au luptat și s-au jertfit pe altarul Patriei.

Pe parcursul istoriei  sute și mii de oameni, adevărați patrioți, la care ne-am raportat, au luptat pentru a asigura liniștea și pacea, cerul senin deasupra capului, ființa  neamului, a demnității naționale, a credinței în dumnezeu, viitorul fericit al urmașilor, a menționat Dl. Sergiu Artene, președintele raionului Călărași.

Tulbu Zinaida, vicepreședintele raionului a subliniat în discursul său: „ ...suntem aici pentru a cinsti abnegația, dăruirea și spiritul de sacrificiu al generațiilor care au ținut piept hoardelor de invadatori de diferite semințenii la Lipnic (1469), Vaslui (1475),  Războieni  (1476). Șirul poate fi continuat...  Este semnificativ faptul, că anume astăzi, în ajunul zilei de 27 martie, când în 1918 provincia Basarabia a decis alipirea la Patria- Mamă, la Călărași este inaugurat un monument de cinstire a eroilor... Ridicarea acestei stele este începutul unui proces de schimbare a monumentelor din perioada sovietică  cu seceră și ciocan în monumente, care ne reprezintă demnitatea națională- cu crucea creștinească și acvila de munte...”

Dl. Mircea Cozma, președintele Asociației cultural-istorice „Mihai Viteazul” din Prahova (donatorul monumentului propriu-zis) a vorbit despre importanța momentului în istoria neamului românesc de pe cele două maluri ale Prutului.

Serviciul divin a fost susținut de un sobor de preoți în frunte cu preasfințitul Antonio, episcop de Orhei.

Iar președintele județului Prahova- Dl. Toader Bogdan Andrei,  a demonstrat a câta oară căPrahova iubește Călărașul. A fost deschis oficial Stadionul multifuncțional renovat la Călărași cu suportul generos al Județului Prahova din Romania.
Cetățenii raionului  Vă spun: Mulțumim din toată inima!

 

 

Căutare pe site

Loading feeds...

Custom Logo Design


Vizitatori

Azi 61

Ieri 126

Săptămînă 61

Lună 2684

Total 101669

Raionul Călărași în imagini

Consiliul raional Călărași © 2014. Toate drepturile rezervate.
or.Călărași, str. Biruinței 1, e-mail:consiliu@calarasi.md