Consiliul raional Сălărași

PAGINA OFICIALĂ

 

Pentru  ediția a 51-a a frumosului  eveniment- Festivalului Internațional de muzică „Mărțișor 2017”, Consiliul raional Călăraşi, Direcţia Cultură şi Turism  a venit cu un amalgam de evenimente culturale, dar și cu contribuție substanțială pentru domeniul culturii- 217 mii lei pentru reparația capitală a scenei Casei Raionale de Cultură și 167 mii lei pentru procurarea draperiilor din scenă, alocați din bugetul raionului. Menționăm și gestul frumos al MAIB, care a venit cu simbolicul Mărțișor pentru doamnele din sală.

 Călărășenii au fost receptivi, și au demonstrat ca moldovenii stiu să muncească cu hărnicie, dar și să delecteze auzul și văzul cu muzică și dans de calitate. La câteva concerte sala Casei  Raionale de Cultură din orașul Călărași a devenit neîncăpătoare. În general, la cele cinci spectacole muzicale au venit peste 2500 oameni- locuitori ai raionului și oaspeții noștri.

         Cu strigăte binemeritate de „bravo” a fost apreciat regalul de folclor a Orchestrei de muzică populară ”Ciobănaș”  (Dirijor: Petru Căpitan) și Ansamblul de dansuri populare ”Codrenii ” (Coregrafi: Grigore Radu,Gheorghe Furculiță). Soliști orchestrei- Zinaida Potrimbă, Mihai Cvasniuc, Claudia Lupu, Ion Nazîru au fost petrecuți cu lungi aplauze.

Concertul susținut de Ansamblul  de cîntece și  dansuri  populare ”Fluieraș” (Conducere artistică :  Frații Ștefăneț, coregrafia - Iurie Bivol) a creat o atmosferă deosebită, o bucurie a reîntâlnirii cu adevăratele valori naționale- cântecul, dansul popular, voia buna.

Concertele  „Un mărțișor din inima copiilor ” ( cu participarea elevilor  Școlilor de Arte din raion),  „Cu drag de tine, femee” (cu  participarea artiștilor  poporului Mihai Munteanu și Olga Ciolacu) au adunat admiratorii muzicii clasice, a romanțelor de suflet...

Iar  spectacolul  muzical de închidere a Festivalului Internațional de muzică „Mărțișor 2017” cu participarea formațiilor „ Ember Fire ” (conducător-  Marcel  Cibotaru) ne-a demonstrat că avem talente și în așa gen de muzică ca rok, artiștii dând dovadă de mult curaj, interpretând piese autentice. Artiștii formației ”Orfeu” (conducător -Alexei Chirica) au demonstrat încă odată că talentele adevărate se cultivă de mici copii (fermecătorii copilași a lui Leahu Alexandru- Regina și Alex (de numai 5 anișori)) au înduioșat inimile noastre.

Dna Zinaida Tulbu, vicepreședintele raionului, a menționat în discursurile sale efortul depus de Consiliului raional,  Direcția Cultură și Turism în desfășurarea activității culturale la nivel de raion, dar și receptivitatea cetățenilor la diverse festivități artistice, dorința de a redescoperi împreuna valorile autentice ale culturii, pe care se ține Neamul și Țara. 

 

 

 

 

 

 

 
 
 
 

Căutare pe site

Loading feeds...

Custom Logo Design


Vizitatori

Azi 60

Ieri 126

Săptămînă 60

Lună 2683

Total 101668

Raionul Călărași în imagini

Consiliul raional Călărași © 2014. Toate drepturile rezervate.
or.Călărași, str. Biruinței 1, e-mail:consiliu@calarasi.md