Consiliul raional Сălărași

PAGINA OFICIALĂ

  

Conform legendei,  în prima zi a lunii martie, frumoasa Primăvară a ieșit la marginea pădurii și a observat cum, într-o poiană, într-o tufă de porumbari, de sub zăpadă răsare un ghiocel. Ea a hotărât să-l ajute și a început a da la o parte zăpada și a rupe ramurile spinoase, dar s-a rănit la un deget din cauza mărăcinilor. Din deget s-a prelins o picătură de sânge fierbinte care, căzând peste floare, a făcut-o să reînvie. În acest fel, Primăvara a învins Iarna, iar culorile mărțișorului simbolizează sângele ei roșu pe zăpada albă.

În Republica Moldova, în fiecare an are loc festivalul muzical „Mărțișor”, care începe pe data de 1 martie și durează până la 10 martie. În acest an, festivalul se află la ediția a 51-a. Pe 1 martie sa desfășurat Concertul festiv de deschidere a Festivalului Internațional de muzică „Mărțișor 2017”. Sala Casei raionale de Cultură a devenit neîncăpătoare pentru spectatorii veniți să aplaude cele două colective model: Orchestra de muzică populară ”Ciobănaș”  (Dirijor: Petru Căpitan) și Ansamblul de dansuri populare ”Codrenii ” (Coregrafi: Grigore Radu,Gheorghe Furculiță). Evoluările soliștilor orchestrei Zinaida Potrimbă, Mihai Cvasniuc, Claudia Lupu, Ion Nazîru au fost apreciate cu lungi aplauze și strigăte binemeritate de „bravo”.

  Dna Zinaida Tulbu, vicepreședintele raionului, a menționat contribuția Consiliului raional, a Direcției Cultură și Turism în desfășurarea activității culturale la nivel de raion. Călărășenii și oaspeții raionului nostru sunt așteptați cu mare drag la activitățile programate pe  3  martie, ora 17.00  (Concert susținut de    Ansamblul  de cântece și  dansuri  populare ”Fluieraș”); 5 martie, ora 15.00 (Concert „Un mărțișor din inima copiilor ”  cu participarea elevilor  Școlilor de Arte din raion);  7 martie,ora 16.00  (Concert  „Cu drag de tine, femee” cu  participarea artiștilor  poporului Mihai Munteanu și Olga Ciolacu);  10 martie, ora 17.00 (Spectacol muzical de închidere a a Festivalului Internațional de muzică „Mărțișor 2017”).     

 Reamintim că intrarea este gratis.

 

Căutare pe site

Loading feeds...

Custom Logo Design


Vizitatori

Azi 105

Ieri 133

Săptămînă 1007

Lună 2602

Total 101587

Raionul Călărași în imagini

Consiliul raional Călărași © 2014. Toate drepturile rezervate.
or.Călărași, str. Biruinței 1, e-mail:consiliu@calarasi.md