Consiliul raional Сălărași

PAGINA OFICIALĂ

  

Conform legendei,  în prima zi a lunii martie, frumoasa Primăvară a ieșit la marginea pădurii și a observat cum, într-o poiană, într-o tufă de porumbari, de sub zăpadă răsare un ghiocel. Ea a hotărât să-l ajute și a început a da la o parte zăpada și a rupe ramurile spinoase, dar s-a rănit la un deget din cauza mărăcinilor. Din deget s-a prelins o picătură de sânge fierbinte care, căzând peste floare, a făcut-o să reînvie. În acest fel, Primăvara a învins Iarna, iar culorile mărțișorului simbolizează sângele ei roșu pe zăpada albă.

În Republica Moldova, în fiecare an are loc festivalul muzical „Mărțișor”, care începe pe data de 1 martie și durează până la 10 martie. În acest an, festivalul se află la ediția a 51-a. Pe 1 martie sa desfășurat Concertul festiv de deschidere a Festivalului Internațional de muzică „Mărțișor 2017”. Sala Casei raionale de Cultură a devenit neîncăpătoare pentru spectatorii veniți să aplaude cele două colective model: Orchestra de muzică populară ”Ciobănaș”  (Dirijor: Petru Căpitan) și Ansamblul de dansuri populare ”Codrenii ” (Coregrafi: Grigore Radu,Gheorghe Furculiță). Evoluările soliștilor orchestrei Zinaida Potrimbă, Mihai Cvasniuc, Claudia Lupu, Ion Nazîru au fost apreciate cu lungi aplauze și strigăte binemeritate de „bravo”.

  Dna Zinaida Tulbu, vicepreședintele raionului, a menționat contribuția Consiliului raional, a Direcției Cultură și Turism în desfășurarea activității culturale la nivel de raion. Călărășenii și oaspeții raionului nostru sunt așteptați cu mare drag la activitățile programate pe  3  martie, ora 17.00  (Concert susținut de    Ansamblul  de cântece și  dansuri  populare ”Fluieraș”); 5 martie, ora 15.00 (Concert „Un mărțișor din inima copiilor ”  cu participarea elevilor  Școlilor de Arte din raion);  7 martie,ora 16.00  (Concert  „Cu drag de tine, femee” cu  participarea artiștilor  poporului Mihai Munteanu și Olga Ciolacu);  10 martie, ora 17.00 (Spectacol muzical de închidere a a Festivalului Internațional de muzică „Mărțișor 2017”).     

 Reamintim că intrarea este gratis.

 

Căutare pe site

DOR
Loading feeds...

Custom Logo Design


Vizitatori

Azi 6

Ieri 154

Săptămînă 879

Lună 2571

Total 79651

Raionul Călărași în imagini

Consiliul raional Călărași © 2014. Toate drepturile rezervate.
or.Călărași, str. Biruinței 1, e-mail:consiliu@calarasi.md