Consiliul Raional Сălărași

PAGINA OFICIALĂ

La 9 și 10 martie 2024, am fost onorați cu prezența reprezentanților orașului Buhl, din Germania: Bettina Streicher - șef Serviciu Parteneriate și Generații, primăria urbei, Ludmilla Feth - ofițer, Serviciul Parteneriate și Generații, primăria localității, Gunter Dussmann - șeful Departamentului antiincendiar, Oliver Linz - pompier, Departamentul antiincendiar, din orașul menționat.

Colaborarea orașelor înfrățite durează de mai mulți ani și, cu siguranță, va continua.
Oaspeții au avut interes sporit în domeniul protecției civile. Amintim că în 2018, datorită ajutoarelor acordate de orașul Buhl, prin intermediul Consiliului Raional, au fost create posturi de pompieri voluntari în satele: Onișcani, Sipoteni, apoi în Bravicea, acordându-li-se echipamente de protecție, autospeciale, astfel, majoritatea incendiilor din zonele respective sunt stinse cu forțele proprii, fără cheltuieli suplimentare.
Scopul delegației a fost să vadă posturile de pompieri, să se asigure de funcționalitatea resurselor disponibile, cu intenția de a continua: instruirea personalului, asigurarea cu echipamente de protecție a voluntarilor, îmbunătățirea serviciilor existente și extinderea lor. Oaspeții au vizitat posturile din: Onișcani, Sipoteni, rămânând impresionați de buna organizare a muncii în Sipoteni și de păstrarea adecvată a dotărilor.
Salutară este intenția Consiliului Raional, de comun acord cu reprezentanții orașului Buhl și cu primăria Vălcineț, de a iniția un post de pompieri voluntari și în localitatea Vălcineț, primarul angajându-se să construiască edificiul necesar păstrării în stare bună a echipamentului, care va fi donat în viitorul apropiat.
Domnul Zaharia Vasile, fostul șef al Secției Situații Excepționale Călărași, a comunicat asistenței, prezentă la atelierul de discuție din 10 martie, despre inițierea procesului de asigurare a raionului cu posturi de pompieri și acțiunile conexe. Alexandru Balan, angajatul serviciului menționat, a prezentat activitatea posturilor de pompieri și acțiunile organizate în vederea îmbunătățirii serviciilor acordate.
Delegația din Germania și-a exprimat disponibilitatea colaborării cu toate localitățile înfrățite cu orașul nostru, pe dimensiunea educației, încurajând organizarea, în august 2025, a Festivalului tinerilor europeni, care va avea loc în Călărași.
Întrevederea agreabilă a fost asigurată și de activitățile culturale: vizite la Casa Olarului ,,Vasilii Gonciari”, din satul Hoginești, la cimitirul evreiesc, din orașul Călărași, la ,,Crama Tudor”, din satul Sadova, concertul de încheiere a Festivalului ,,Mărțișor”, organizat în satul Vălcineț, susținut de vedetele comunității, inclusiv de ansamblul folcloric de bărbați ,,Dacii”, culminând cu cel al artistei poporului, Nelly Ciobanu, și cu ansamblul ,,Enigma romilor”.

Căutare pe site

Calendar

Mai 2024
Lu Ma Mi Jo Vi Sa Du
29 30 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2

Vizitatori

Azi 5

Ieri 64

Săptămînă 818

Lună 1802

Total 283980

Raionul Călărași în imagini

Consiliul raional Călărași © 2014. Toate drepturile rezervate.
or.Călărași, str. Biruinței 1, e-mail:consiliu@calarasi.md