Consiliul raional Сălărași

PAGINA OFICIALĂ

În perioada 11-14 aprilie 2019, la Centrul Internaţional de Expoziţii MOLDEXPO, în Pavilionul 3, s-a  desfăşurat ediţia a XXIII-a a Salonului Internaţional de Carte pentru Copii şi Tineret.

Salonul a oferit  diverse posibilităţi vizitatorilor: de a cunoaşte mai multe edituri din ţară şi de peste hotare; de a afla despre noi titluri importante de carte; de a participa la discuţii şi întâlniri cu scriitorii, la ateliere de creaţie, concursuri, întruniri Respectiv și elevii din școlile raionului Călărași au fost interesați de acest eveniment , la care au participat cu plăcere. Pe 12.04.2019  și 13 .04.2019 au fost în excursie la Salonul de Carte şi Lectură pentru Copii şi Tineret  elevii clasei a III-a B din școala primară Călărași, care au fost cei mai activi cititori ai bibliotecii, fiind selectaţi în baza activităţii-concurs „Lanţul lecturii" și elevii , profesorii, bibliotecarul școlar  de la Liceul Teoretic ” Mihail Eminescu” din Sipoteni și din Gimnaziul din satul Horodiște.

Au vizitat galeriile cu diverse expoziţii de carte,  cu interes deosebit au asistat  la Atelierul de creaţie „Le loup" (editura „Auzou") prezentat de elevii de la Liceul „Gh. Asachi" clasele a 2-3-a. Au participat la prezentări de carte cu scriitorii: Alexandru Plăcintă, Ada Zaporojan, Constantin Dragomir,  Nicolae Busuioc,  Zina Bivol.

Profesorii, elevii şi-au procurat cărţi după bunul plac şi au rămas satisfăcuţi, răsfoindu-le cu interes în drum spre casă, privindu-i radiau de bucurie.

Surpriza cea mare pentru Liceul Teoretic ” M. Eminescu” a fost  romanele  istorice ale lui Ion Muscalu și pentru toți elevii cărțulia ”Motanul cel cu șapte vieți” scrisă de Cl. Partole.

Toţi participanţii la această excursie, organizată în premieră, adresează mulţumiri Direcţiei învăţământ pentru sprijinul şi susţinerea acordată.

Căutare pe site

Loading feeds...

Custom Logo Design


Vizitatori

Azi 16

Ieri 84

Săptămînă 325

Lună 1868

Total 165439

Raionul Călărași în imagini

Consiliul raional Călărași © 2014. Toate drepturile rezervate.
or.Călărași, str. Biruinței 1, e-mail:consiliu@calarasi.md