Consiliul Raional Сălărași

PAGINA OFICIALĂ

La data de 25 septembrie curent, în incinta Centrului de Reabilitare și Integrare Socială ‘’ANENII NOI’’, or. Anenii Noi s-a desfășurat sesiunea de mentorat «Cum să ne comportăm cu personalitățile dificile» pentru: angajații Centrului de Reabilitare și Integrare Socială “ANENII NOI’’, or. Anenii Noi și ai Centrului de Asistență Specializată și Plasament Temporar “EPITROP”, or. Călărași.

În cadrul acestui training, Centrului de Reabilitare și Integrare Socială ‘’ANENII NOI’’   i-a avut oaspeți pe specialiștii Centrului de Asistență Specializată și Plasament Temporar “EPITROP”, or. Călărași, cu care anterior ei au avut multiple colaborări în cadrul proiectului. Este o tradiție promovată de către AO “CCAF “PRODOCS’’de a stabili parteneriate și colaborări dintre toate cele 6 Centre de Plasament implicate în proiectul în derulare, cooperare atât dintre specialiștii Centrelor, cât și dintre copiii- beneficiari.

 

Moderatorulsesiunii a fost Dna Captari Victoria, psiholog-psihoterapeut la Institutul pentru Familie și Inițiative Sociale din Chișinău.

Pentru a cuprinde desfășurat subiectul sesiunii, au fost organizate trei ateliere de lucru cu următoarele tematici:

  1. Definirea trăsăturilor de caracter ale unei personalități dificile;
  2. Evaluarea propriilor stări care te fac vulnerabil în fața celorlalți;
  3. Înțelegerea și acceptarea personalităților dificile ca fiind ființe umane și unice.

 

Parteneri ai evenimentului din 25 septembrie 2018 :

AO “Centrul pentru Copilărie, Adolescență și Familie“PRODOCS’’

Direcția Asistență Socială și Protecția Familiei, r. Anenii Noi

Direcția Asistență Socială și Protecția Familiei, r. Călărași

Centrul de Reabilitare și Integrare Socială “ANENII NOI’’, or. Anenii Noi

Centrul de Asistență Specializată și Plasament Temporar “EPITROP”, or. Călărași

 

Centrul pentru Copilărie, Adolescență și Familie(CCAF) “PRODOCS”, în parteneriat cu Direcția Asistenţă Socială şi Protecţia Familiei, r. Anenii Noi, în temeiul Acordului de colaborare nr. 1 din 21.03.2017 și în parteneriat cu Direcția Asistenţă Socială şi Protecţia Familiei, r. Călărași, în temeiul Acordului de colaborare nr. 2, din data 23.03.2017, implementează proiectul “Incluziunea socio- școlară a copiilor dinfamilii vulnerabile în sistemul educațional”.

 

MisiuneaAsociației în cadrul Proiectului “Incluziunea socio- școlară a copiilor din familii vulnerabile în sistemul educațional” urmărește îmbunătățirea calității educației și facilitarea incluziunii școlare a beneficiarilor din  6 Centre de Plasament partenere (or. Drochia, or. Călărași, or. Telenești, or. Anenii Noi, or. Hâncești, or. Ștefan Vodă), prin activități de suport școlar, educație, socializare și comunicare, oportunităţi de dezvoltare socio- școlară oferite de proiect, cu accent pe finanțarea inițiativelor pentru un trai și educație sustenabile care să le ofere șanse egale de inserție socială beneficiarilor Centrelor de Plasament partenere ale proiectului în derulare.

 În orașul  Anenii Noi partener este Centrul de Reabilitare și Integrare Socială “ANENII NOI’’.

În orașul Călărași partener este Centrul de Asistență Specializată și Plasament Temporar “EPITROP”.

Proiectul va fi implementat pe parcursul anului 2018 și 2019, cu posibilitatea continuării acestuia în perioada 2020- 2022.

 

Raionul Călărași în imagini

Consiliul raional Călărași © 2014. Toate drepturile rezervate.
or.Călărași, str. Biruinței 1, e-mail:consiliu@calarasi.md