Consiliul raional Сălărași

PAGINA OFICIALĂ

Noutăți bune de la parteneri de dezvoltare din orașul Bühl, Germania. Echipele mobile de pompieri din comunele Sipoteni și Onișcani vor fi instruite și dotate cu echipament din Germania.

Consiliul raional Călărași în calitate de coaplicant de comun acord cu administrația orașului înrudit Bühl, Germania va beneficia de finanțare a unui proiect major din domeniul prevenirii și stingerii incendiilor în valoare de cca 1 000 000 lei.

Acest proiect a fost depus în cadrul Programului “Parteneriate locale pentru durabilitate” care este parte a platformei investiționale Engagement Global GmbH, Germania.

Scopul proiectului constă în dezvoltarea capacităților organizaționale a echipelor mobile de pompieri create recent în comunele Sipoteni și Onișcani, îmbunătățirea echipamentului tehnic, lărgirea personalului echipelor și sporirea competenței profesionale a acestora.

Proiectul prevede implicarea activă a administrației locale și serviciilor situațiilor excepționale cît din raionul Călărași, atît și din orașul Bühl, și va cuprinde un spectru larg de activități, dintre care cele mai imortante fiind legate de instruirea profesională a voluntarilor pompieri, schimbul de experiență cu echipele de pompieri din or. Bühl, achiziționarea echipamentului antiincendiar necesar, crearea echipelor de tineri pompieri voluntari și instruirea lor în domeniul respectiv.

Proiectul în cauză va contribui la protecția populației, prevenirea și reducerea cazurilor de deces cauzate în urma incendiilor  în raionul Călărași și la creșterea competenței autorităților locale în domeniul cooperării internaționale. Va fi așteptat și un efect  pozitiv în privința  posibilităților de a realiza proiecte comune în viitor.

 

Căutare pe site

Loading feeds...

Custom Logo Design


Vizitatori

Azi 7

Ieri 93

Săptămînă 554

Lună 2339

Total 114168

Raionul Călărași în imagini

Consiliul raional Călărași © 2014. Toate drepturile rezervate.
or.Călărași, str. Biruinței 1, e-mail:consiliu@calarasi.md