Consiliul raional Сălărași

PAGINA OFICIALĂ

Republica Moldova marchează la 27 aprilie Ziua Drapelului şi a Stemei de Stat, simbolurile oficiale ale suveranităţii şi independenţei ţării noastre.

Drapelul Republicii Moldova este un tricolor cu benzi verticale – albastru, galben şi roşu, asemănător cu cel al României. În centru, pe fâşia de culoare galbenă, este imprimată Stema de Stat - un vultur purtând o cruce în cioc şi strângând în ghearele reprezentate ca nişte mâini câte un sceptru de aur şi o ramură verde de măslin. Pieptul păsării este protejat de un scut cu însemnele tradiţionale ale Moldovei: capul de bour, soarele, luna şi o floare.

          Pentru prima dată Drapelul de Stat a fost arborat pe Parlamentul Republicii Moldova la 27 aprilie 1990, iar Ziua Drapelului de Stat este marcată în Republica Moldova începând cu anul 2010.

Menţionăm că de Ziua Drapelului, în localitățile republicii vor avea loc un şir de manifestaţii cu prezenţa înalților demnitari de stat, deputaţi din primul Parlament, reprezentanţi ai autorităţilor publice centrale și locale.
În această zi, pe toate edificiile instituţiilor publice va fi arborat Drapelul de Stat.

 Consiliul raional Călărași îndeamnă cetățenii raionului, locuitorii orașului Călărași să arboreze și ei pe frontonul caselor, la balcoanele apartamentelorDrapelul țării noastre, mândria neamului, pentru care străbunii noștri și-au sacrificat viața pentru binele prezentul și viitorul generațiilor noastre.

Căutare pe site

Loading feeds...

Custom Logo Design


Vizitatori

Azi 55

Ieri 121

Săptămînă 841

Lună 3468

Total 111238

Raionul Călărași în imagini

Consiliul raional Călărași © 2014. Toate drepturile rezervate.
or.Călărași, str. Biruinței 1, e-mail:consiliu@calarasi.md