Consiliul raional Сălărași

PAGINA OFICIALĂ

Pe parcursul istoriei  sute și mii de oameni, adevărați patrioți, au luptat și și-au jertfit viața pentru a asigura liniștea și pacea, cerul senin deasupra capului, ființa  neamului, a demnității naționale, a credinței în dumnezeu, viitorul fericit al urmașilor.

Pentru a cinsti așa cum se cuvine  memoria celor căzuți, Consiliul raional Călărași  învită la ceremonia festivă de inaugurare a monumentului „Eroii neamului” , care se va desfășura în scuarul din fața Consiliului raional pe data de 26 martie, ora 11.00.

Coloana/stelă este încununată de un vultur-simbolul puterii, acțiunii, vitezei și percepției. Deasemenea, el are puterea intuiției, creativității și poate vedea adevărurile ascunse. Pentru cei care luptau pentru libertate, abilitatea vulturului de a zbura sus pana în vârful  munților, l-a asociat cu un spirit liber. Este și un simbol al puterii spirituale și curajului,  întrucât nu se teme de tunet și fulger. Iar aripile lui deschise semnifică protecția care ne-o acorda și astăzi strămoșii noștri de sus, din ceruri.

Astfel, vom pomeni mii de luptători din toate categoriile sociale: militari, preoți, învățători, profesori, medici, studenți, elevi, țărani, muncitori...Bărbați și femei. Unii au luptat cu arma în mâna, alții susținându - i pe aceștia, cu prețul libertății și al vieții s-au jertfit pe altarul Patriei.

Căutare pe site

DOR
Loading feeds...

Custom Logo Design


Vizitatori

Azi 80

Ieri 92

Săptămînă 850

Lună 2886

Total 84458

Raionul Călărași în imagini

Consiliul raional Călărași © 2014. Toate drepturile rezervate.
or.Călărași, str. Biruinței 1, e-mail:consiliu@calarasi.md