Consiliul raional Сălărași

PAGINA OFICIALĂ

Pe parcursul istoriei  sute și mii de oameni, adevărați patrioți, au luptat și și-au jertfit viața pentru a asigura liniștea și pacea, cerul senin deasupra capului, ființa  neamului, a demnității naționale, a credinței în dumnezeu, viitorul fericit al urmașilor.

Pentru a cinsti așa cum se cuvine  memoria celor căzuți, Consiliul raional Călărași  învită la ceremonia festivă de inaugurare a monumentului „Eroii neamului” , care se va desfășura în scuarul din fața Consiliului raional pe data de 26 martie, ora 11.00.

Coloana/stelă este încununată de un vultur-simbolul puterii, acțiunii, vitezei și percepției. Deasemenea, el are puterea intuiției, creativității și poate vedea adevărurile ascunse. Pentru cei care luptau pentru libertate, abilitatea vulturului de a zbura sus pana în vârful  munților, l-a asociat cu un spirit liber. Este și un simbol al puterii spirituale și curajului,  întrucât nu se teme de tunet și fulger. Iar aripile lui deschise semnifică protecția care ne-o acorda și astăzi strămoșii noștri de sus, din ceruri.

Astfel, vom pomeni mii de luptători din toate categoriile sociale: militari, preoți, învățători, profesori, medici, studenți, elevi, țărani, muncitori...Bărbați și femei. Unii au luptat cu arma în mâna, alții susținându - i pe aceștia, cu prețul libertății și al vieții s-au jertfit pe altarul Patriei.

Căutare pe site

Loading feeds...

Custom Logo Design


Vizitatori

Azi 88

Ieri 121

Săptămînă 509

Lună 3136

Total 110906

Raionul Călărași în imagini

Consiliul raional Călărași © 2014. Toate drepturile rezervate.
or.Călărași, str. Biruinței 1, e-mail:consiliu@calarasi.md