Consiliul raional Сălărași

PAGINA OFICIALĂ

Inspectoratul Fiscal de Stat pe raionul Călăraşiinformează că, începând cu 01.01.2016, se suspendă aprovizionarea centralizata a entităţilor cu formulare tipizate de documente primare cu regim special.

Tipărirea formularelor tipizate de documente primare cu regim special, cu excepţia facturii, facturii fiscale şi anexelor la ele, urmeaza a fi efectuată pe hârtie fără însemne de protecţie, cu atribuirea seriei şi numărului, inclusiv a formularelor:

·         act de achiziţiea mărfurilor;

·         act de achiziţiea serviciilor de locaţiune şi a cheltuielilor aferente;

·         bonde plată;

·         1-SF - chitanţă de recepţie a plăţilor nefiscale;

·         2-SF - chitanţă de recepţie a plăţilor fiscale;

·         foaie de parcurs;

·         borderou de achiziţiea laptelui.

 

     Seria şi diapazonul de numere pentru formularele menţionate  sunt atribuite de Inspectoratul Fiscal Principal de Stat în mod electronic.

 

     Serviciul de comandă a seriei şi a diapazonului de numere este unul gratuit, pentru care pot pleda contribuabilii, care sunt utilizatori al portalului www.servicii.fisc.md, adică dispun de semnătură electronică.

   

Operatori acreditați în domeniul eliberării semnăturilor electronice sint:

1. Centrul de Certificare a cheilor publice al Î.S. ”Centrul de Telecomunicații Speciale”(CTS)
Telefon: (+373 22) 820-911;
E:mail: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

 

2. Î.S. Centrul Resurselor Informaționale de Stat "Registru" (Î.S ”CRIS Registru”)

Telefon: (+373) 022-25-70-70
E:mail: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

 

3. "Orange Moldova” S.A. Clienții PrePay si Abonament pot obține gratuit Semnătura Mobilă în orice magazin direct Orange, atât din Chișinău, cat și din regiuni. Pentru aceasta, este necesar să prezentați buletinul de identitate.

 

4. ”Moldcell” S.A. - Se eliberează la orice ”Moldcell Center” din țară. Este necesară prezentarea buletinului de identitate.

Dupa obtinerea semnaturii electronice, contribuabilul urmeaza sa obtina accesul la serviciile electronice fiscale, pentru aceasta fiind necesar de a apela la IS”Fiscservinform”, la numarul de telefon 022 822222.

 

Astfel, entitatea care dispune de semnătura electronică îşi poate asigura necesarul de formulare de documente primare cu regim special, altele decât factura şi factura fiscală, prin comanda diapazonului de serie şi numere, care este un serviciu gratuit, fără costuriaferente, şi nu necesită deplasare la organul fiscal teritorial.

 

Perfectarea, semnarea şi transmiterea comenzilor electronice de eliberare a seriei şi a diapazonului de numere pentru imprimarea de sine stătător, de către entităţi, a formularelor documentelor primare  menţionate se prezintă organului fiscal  prin accesarea serviciului electronic „Comandă on-line", disponibil pe portalul serviciilor fiscale electronice - www.servicii.fisc.md.

  

  Prin urmare, la primirea recipisei în care entitatea este informată despre seria şi diapazonul de numere oferite, acesteia i se oferă şi posibilitatea de descărcare a blanchetei formularului respectiv.

   

Detalii la numarul de telefon 0244 21678

Căutare pe site

Calendar

Septembrie 2020
Lu Ma Mi Jo Vi Sa Du
31 1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 1 2 3 4

Vizitatori

Azi 66

Ieri 67

Săptămînă 321

Lună 1262

Total 172900

Raionul Călărași în imagini

Consiliul raional Călărași © 2014. Toate drepturile rezervate.
or.Călărași, str. Biruinței 1, e-mail:consiliu@calarasi.md