Consiliul raional Сălărași

PAGINA OFICIALĂ

În baza  Dispoziţiei IGP nr. 34/4-2045 din 17.10.2014şi a Planului - tip  a IP Călăraşi nr.195 din 20.11.2014 pe teritoriul r-lui Călăraşi s-a desfăşurat operaţiunea ”GRIJA” care a început de la data de 25.10.2014 şi s-a finisat la data de 02.11.2014. În perioada nominalizată au fost întreprinse un şir de măsuri de profilaxie conform planului special aprobat de către şeful IP  Călăraşi în comun acord cu colaboratorii poliţiei securitate publică,  poliţiei criminale, poliţiei rutiere precum şi asistenţii sociali şi APL.

În perioada de petrecerii operaţiunii ”GRIJA ” au fost vizitaţi la domiciliu 72  minori ce se află la evidenţa Biroului Siguranţă Copii  şi 28  părinţi ce nu-şi îndeplinesc corespunzător obligaţiunile de educaţie şi instruire a copiilor săi minori cu care s-au petrecut convorbiri de profilaxie în vederea combaterii infracţiunilor şi contravenţiilor, la fel li s-au adus la cunoştinţa legislaţia cu privire la codul contravenţional şi penal al RM, la fel li s-au adresat recomandări părinţilor în cazul abandonului de domiciliu al copiilor, în cazul comportamentului  autoagresiv sau în cazul tentativelor de suicid a copiilor, fiind repartizate pliantele în cadrul desfăşurării campaniei naţionale  „Cunoaşte poliţistul tău” şi „ Un copil informat –un copil protejat”.

 În scopul profilaxiei criminalităţii juvenile în stradă, în comun cu toate serviciile IP Călăraşi, s-au petrecut  12 razii în locurile publice, parcuri, subsoluri, construcţii nefinisate, au fost efectuate 9 controale a sălilor „ INTERNET”, a sălilor de joc, gara auto, gara feroviară şi alte locuri posibile de concentrare a minorilor predispuşi la comiterea infracţiunilor, vagabondaj şi cerşit stradal. În urma căreia au fost depistaţi  2 minori care vagabondau pe străzile oraşului Călăraşi fără supravegherea părinţilor în orele tîrzii.

 În perioada nominalizată  de către  colaboratorii IP  Călăraşi  au fost întocmite 76 procese verbale pe diferite articole ale Codului Contrsvenţional al RM,  7 procese verbale în baza art. art. 63.

Angajaţii Secţiei  Securitate Publică  au descoperit 5 infracţiuni personal, şi  contribuit la descoperirea  10 cauze penale.

La data de 30.10.2014 în incinta   casei de cultură Călăraşi  Inspectoratul General al poliţiei în conlucrare cu organizaţia nonguvernamentală  „Promo-lex” a  desfăşurat un seminar  la tema „Conştientizează, Reacţionează, opreşte vilolenţa” la care au participa 450 copii  din instituţiile de învăţămînt ale r-lui Călăraşi. 

Deaceia problematica combaterii delincvenţei juvenile constituie una din direcţiile principale a luptei împotriva criminalităţii. Prevenirea infracţiunilor săvârşite de către minori constituie o condiţie esenţială pentru ocrotirea sănătăţii morale a generaţiei în devenire, pentru formarea poziţiei corecte de viaţă a membrilor societăţii.

Cu respect,

Şeful IP  Călăraşi

colonel de poliţie                                                                            Ion Chicu

Căutare pe site

Loading feeds...

Custom Logo Design


Vizitatori

Azi 37

Ieri 42

Săptămînă 405

Lună 1848

Total 157106

Raionul Călărași în imagini

Consiliul raional Călărași © 2014. Toate drepturile rezervate.
or.Călărași, str. Biruinței 1, e-mail:consiliu@calarasi.md