Consiliul raional Сălărași

PAGINA OFICIALĂ

Consiliul raional Călărași prin Direcția Economie, Agricultură și Dezvoltare Rurală (DEADR) dă startul concursului raional pentru cel mai bun vin de casă.   Concursul se organizează cu scopul de a-i remarca pe cei mai buni producători de vin de casă,  de a populariza tradițiile naționale de fabricare a vinurilor moldovenești în condiții casnice, de a ridica cultura de consum și de a efectua schimbul de informație între producătorii de vin de casă.

 Concursul va avea loc pe 16 octombrie 2020, unde  se vor aprecia trei categorii de vinuri:  vinuri din struguri de soiuri europene (roșii, albe, rose), vinuri din soiuri hibride (albe și roșii)  și tulburel din roada anului curent.

La concurs se prezintă vin de casă, natural, produs din roada anilor trecuți cu indicarea: producătorului, localitatea,  denumirii vinului, anul de fabricație și soiurilor de struguri folosiți.

Fiecare mostră de vin pentru concurs va fi prezentată în 2 recipiente  din sticlă de câte 0,7 l, având etichetă cu mențiunile necesare indicate mai sus. Mostrele vor fi recepționate până la 15 octombrie 2020, ora 16-00,  în bir.  3 și 4  (DEADR) de la primul etaj, în incinta Consiliului raional Călărași.

Raionul Călărași în imagini

Consiliul raional Călărași © 2014. Toate drepturile rezervate.
or.Călărași, str. Biruinței 1, e-mail:consiliu@calarasi.md