Consiliul raional Сălărași

PAGINA OFICIALĂ

La  data de 22 iunie 2018, aproximativ în jurul orei 17-00 a avut loc un caz de electrocutare, soldat cu decesul  minorei  Alina Socolov, anul nașterii 25.04.2002, domiciliată în s. Molovata Veche, r-ul Dubăsari.

Accidentul dat a avut loc in instalaţia electrică de utilizare casnică a cet.Maria Stavnitchii (bunica accidentatei), domiciliată în s. Molovata Veche, r-ul Dubăsari. Fetița locuia împreună cu bunică din cauza aflării mamei  la lucru peste hotare.

1. Circumstanţele accidentului

Accidentata a fost găsita căzută la pământ, aproximativ la ora 19-00, de către tatăl verișoarei sale, D-ul Igor Procop, care a înștiințat polițistul de sector. Sosit la fața locului, polițistul a deconectat automatele din cutia de evidență și a chemat  Serviciul de asistentă medicală urgentă. Sosită la fața locului, medicul ambulanței a constatat decesul minorei.

În lipsa bunicii, accidentata se ocupa de pregătirea mâncării întru-n șopron, în care era improvizată o bucătărie. Alimentarea cu energie electrică a acestui șopron și a beciului era executată prin o extindere neautorizată, pozată pe carcasa metalică de suport a viței de vie.

 Se presupune ca accidentata s-a atins de bara metalica a carcasei pentru suportul viței de vie, aflată sub tensiune, în urma contactării conductoarelor liniei extinse cu izolație deteriorată (fărâmițată datorită radiației solare și a condițiilor climaterice nefavorabile de ploaie, vânt)  .

2. Cauzele accidentului

  • Lipsa cunoștințelor elementare din partea consumatorului casnic la executarea samavolnică a extinderilor neautorizate;
  • Lipsa cunoștințelor elementare din partea consumatorului casnic despre pericolul ce-l prezintă curentul electric;
  • Izolația defectată (fărâmițată de radiația solară)  a liniei electrice extinsă spre șopron și beci.

Căutare pe site

Loading feeds...

Custom Logo Design


Vizitatori

Azi 13

Ieri 97

Săptămînă 451

Lună 1730

Total 134886

Raionul Călărași în imagini

Consiliul raional Călărași © 2014. Toate drepturile rezervate.
or.Călărași, str. Biruinței 1, e-mail:consiliu@calarasi.md