Consiliul raional Сălărași

PAGINA OFICIALĂ

La  data de 22 iunie 2018, aproximativ în jurul orei 17-00 a avut loc un caz de electrocutare, soldat cu decesul  minorei  Alina Socolov, anul nașterii 25.04.2002, domiciliată în s. Molovata Veche, r-ul Dubăsari.

Accidentul dat a avut loc in instalaţia electrică de utilizare casnică a cet.Maria Stavnitchii (bunica accidentatei), domiciliată în s. Molovata Veche, r-ul Dubăsari. Fetița locuia împreună cu bunică din cauza aflării mamei  la lucru peste hotare.

1. Circumstanţele accidentului

Accidentata a fost găsita căzută la pământ, aproximativ la ora 19-00, de către tatăl verișoarei sale, D-ul Igor Procop, care a înștiințat polițistul de sector. Sosit la fața locului, polițistul a deconectat automatele din cutia de evidență și a chemat  Serviciul de asistentă medicală urgentă. Sosită la fața locului, medicul ambulanței a constatat decesul minorei.

În lipsa bunicii, accidentata se ocupa de pregătirea mâncării întru-n șopron, în care era improvizată o bucătărie. Alimentarea cu energie electrică a acestui șopron și a beciului era executată prin o extindere neautorizată, pozată pe carcasa metalică de suport a viței de vie.

 Se presupune ca accidentata s-a atins de bara metalica a carcasei pentru suportul viței de vie, aflată sub tensiune, în urma contactării conductoarelor liniei extinse cu izolație deteriorată (fărâmițată datorită radiației solare și a condițiilor climaterice nefavorabile de ploaie, vânt)  .

2. Cauzele accidentului

  • Lipsa cunoștințelor elementare din partea consumatorului casnic la executarea samavolnică a extinderilor neautorizate;
  • Lipsa cunoștințelor elementare din partea consumatorului casnic despre pericolul ce-l prezintă curentul electric;
  • Izolația defectată (fărâmițată de radiația solară)  a liniei electrice extinsă spre șopron și beci.

Căutare pe site

Loading feeds...

Custom Logo Design


Vizitatori

Azi 0

Ieri 73

Săptămînă 73

Lună 923

Total 144408

Raionul Călărași în imagini

Consiliul raional Călărași © 2014. Toate drepturile rezervate.
or.Călărași, str. Biruinței 1, e-mail:consiliu@calarasi.md