Consiliul raional Сălărași

PAGINA OFICIALĂ

În legătură cu creşterea numărului de înecuri în ultima perioadă în bazinele acvatice din Republica Moldova, precum şi pentru prevenirea acestor cazuri, a avut loc şedinţa Comisiei pentru situaţii excepţionale, pentru examinarea măsurilor de prevenire a cazurilor de înec în bazinele acvatice din raionul Călăraşi.

Totodată, conform Planului de activitate a Serviciului PC a Secţiei Situaţii Excepţionale Călăraşi în perioada estivală pentru anul 2018 privind măsurile de odihnă şi comportare pe apă a populaţiei în bazinele acvatice amplasate pe teritoriul raionului Călăraşi sunt preconizate un şir de măsuri, cum ar fi: desfăşurarea şedinţelor cu deţinătorii bazinelor acvatice, instruirea personalului instituţiilor de odihnă, activităţi de informare, instruire şi educare pentru prevenirea cazurilor de înec în perioada estivală, etc.

Conform datelor oficiale ale Serviciului Situaţii Excepţionale în raionul Călăraşi în anul curent s-au înecat 2 persoane. În anul 2017 a fost înregistrat un caz de înec a unei persoane cu vârstă de 48 ani, în 2016 în raionul Călăraşi au fost înregistrate 4 cazuri de înec, a persoanelor cu vârsta cuprinsă între 23 şi 42 de ani.

Principalele cauze ale înecului în perioada estivală sunt scăldatul în locuri interzise şi starea avansată de ebrietate.

Astfel, ţinem să vă informăm că deşi de către instituţiile abilitate vor fi luate toate măsurile necesare întru prevenirea cazurilor de înec, de datoria fiecărui cetăţean este respectarea regulilor generale, pentru a nu-şi pune viaţa în pericol şi prevenirea pericolului prin informarea celor dragi.

 

Căutare pe site

Loading feeds...

Custom Logo Design


Vizitatori

Azi 8

Ieri 76

Săptămînă 84

Lună 1463

Total 139038

Raionul Călărași în imagini

Consiliul raional Călărași © 2014. Toate drepturile rezervate.
or.Călărași, str. Biruinței 1, e-mail:consiliu@calarasi.md